Har du brug for gode tips til den gode låneproces, så bør du læse med her. Det kan være det er første gang du skal søge lån online, eller det kan være du ikke helt kan overskue, hvordan du identificerer det billigste lån.

I alle tilfælde kan du bruge vores låneguide og dets 7 tips, så du kommer godt fra start. Læs med her, hvis du vil have gode råd med på vejen.

1. ÅOP – et nøgletal du skal huske

Det første og vigtigste er nøgletallet ÅOP. Det er en procentsats der er blevet indført som lovkrav, af hensyn og til glæde for forbrugeren. Det skal nemlig være med til at skabe klarhed over, hvilke omkostninger du forpligter dig til.

7 tips til låneprocesNoget der ellers kan være svært at gennemskue med både løbende og faste omkostninger, samt lettere skjulte gebyrer undervejs. Du bør derfor huske på ÅOP nøgletallet og vide, at det er DEN procentsats du skal sammenligne, for at finde den billigste udbyder.

2. Begræns dine låneomkostninger

Du bør altid begrænse dine låneomkostninger, når du låner penge, så det ikke bliver dyrere end nødvendigt. Det kan du specielt gøre på to måder. Der er med andre to variabler du kan skrue på, for at begrænse dine kreditomkostninger. Dels hvilket beløb du vælger og dels hvor lang en løbetid du vælger.

Jo lavere lånebeløb og jo kortere løbetid, desto billigere bliver det for dig. Logikken bag er ret simpel. Jo flere penge du får, desto flere renter vil der påløbe i perioden. Jo længere tid du har pengene, jo flere gange bliver der påskrevet renter mv.

Begræns derfor begge dele så vidt du kan, for at sikre dig selv de laveste omkostninger. Få eventuelt overblik over dit rådighedsbeløb, så du nemmere kan klarlægge begge dele. For en korrekte løbetid kræver, at du ved hvilken månedlig ydelse du kan tilbagebetale.

3. Alle kreditvurderes individuelt

Det er nemt at tro, at renterne i låneeksempler er hvad du kan få tilbudt. Eller at du kan forvente en bestemt rente, fordi din nabo, ven eller kæreste har fået tilbudt det. Sådan forholder det sig ikke i virkeligheden. De renter du ser i diverse eksempler er kun vejledende. Alle ansøgere bliver kreditvurderet individuelt og derfor kan du aldrig vide hvad du kan få tilbudt på forhånd.

Du bør derfor udfylde en uforpligtende låneansøgning og så kender du svaret inden for få timer eller dage.

4. Få det forkromede overblik

Overblikket er vigtigt, uanset hvad du skal til at købe. Det gør det alt andet lige nemmere at træffe den rigtige beslutning. På den måde overser du ikke muligheder, produkter eller udbydere. Brug gerne oversigterne på Din-pris.dk til at få det forkromede overblik. Det betaler sig i sidste ende.

5. Få altid mindst 2 lånetilbud

Det kan være fristende kun at ansøge hos ens favorit lånefirma. Det er en fejl mange danskere begår og det er en skam. Det betyder nemlig ofte, at du ikke ender ud med den bedste løsning. Vælger du derimod at søge 2-3 steder, er dit udgangspunkt langt bedre. Dels for at blive godkendt og dels for at finde den billigste løsning.

Få derfor fat i mindst 2 lånetilbud, da det gøres helt gratis og uforpligtende. Det koster kun din tid og du har vel 15 minutter til det? For der kan trods alt være mange tusinde kroner at spare, alt efter situationen.

6. Sammenlign på lige vilkår

Du skal passe på ikke at sammenligne pærer og bananer. Der findes mange procentsatser og økonomiske begreber, så det kan være svært at holde tungen lige i bunden. Der findes eksempelvis både en ÅOP før og efter skat. To forskellige begreber, der ikke kan sammenlignes med hinanden.

Vi anbefaler at du holder dit primære fokus på ÅOP og får den sammenlignet med de øvrige tilbud. Det er lovpligtigt at oplyse ÅOP, så det kan du være sikker på vil fremgå af de tilsendte aftaler. Sekundært, kan du have øje for renten og de vilkår der følger med.

7. Gennemlæs aftalen inden underskrift

Sidst men ikke mindst, bør du altid gennemlæse aftalen inden du skriver under. Vi er med på det er kedeligt og at det får mange til bare at skrive under. Det er jo ikke sådan, at du kan få ændret en masse i låneaftalen. MEN du bør alligevel vide hvad du går ind til.

Så brug 5-10 minutter på at gennemlæse aftalen og kontakt firmaet, hvis der opstår spørgsmål. Det gør at du mere trygt kan skrive under, fordi du er med på det hele og kender til dine muligheder som forbruger. Eksempelvis i tilfælde af, at du vil betale ud før tid.

Vi håber du kan bruge vores låneguide, til at give dig selv det bedste udgangspunkt. Rettidig omhu kan gøre en stor forskel og spare dig mange penge, i form af færre omkostninger.