Har du svært ved at overskue bredbåndsmarkedet? Så er du langt fra den eneste, for med nye udbydere, forskellige kampagner og individuelle præferencer, kan det hurtigt blive en jungle at navigere i.
Din Pris er en sammenligningstjeneste, hvor vi ønsker at gøre det nemt at finde den billigste pris og bedste bredbånd ud fra dine behov.
Sammenlign og find det billigste internet
Der kan være mange penge at spare, ved at vælge den rigtige bredbåndsforbindelse, hvor du får præcis den hastighed du behøver. Her kan du enkelt sammenligne priser og finde det billigste internet, fra de førende udbydere på markedet.
Det vigtigste er helt klart, at du kender til dit aktuelle behov for hastighed, så du nemmere kan sammenligne og vurdere, hvilke internetudbydere du bør vælge imellem.
Kender du dine behov?
Har du et godt indtryk af dine behov til hastighed? For det er afgørende, for at du kan vælge den rigtige løsning, hvor du hverken betaler for meget, eller får en løsning der er for langsom.
Der findes mange internetudbydere som tilbyder hastighedstests, du med fordel kan anvende til at se, hvilken hastighed du har i øjeblikket. Så kan du få et indtryk af om der skal skrues op eller ned for denne.
Det er en god investering af undersøge sit aktuelle bredbåndsforbrug og vurdere, hvilken løsning der bør vælges. Det kræver et godt indblik i de forskellige udbydere og bredbåndsløsninger på markedet. Her er pris og hastighed de vigtigste parametre, for mange danskere, men husk ligeledes på at fiberforbindelsen er den mest stabile.
Sammenligningstjenester som Dit Bredbånd og PRISAS kan være en stor hjælp, når du skal have det store overblik over bredbåndsmarkedet, eller ønsker viden og anbefalinger til, hvilken internethastighed du bør vælge.
Routerens betydning
En anden væsentlig detalje er routeren, for mange danskere har en forventning om at den bestilte hastighed, er præcis de samme mbit/s der kommer ud i stuen. Det behøver bestemt ikke være tilfældet, da routeren har en væsentlig rolle at spille.
Hvis du har en 50 mbit/s forbindelse, kan det altså sagtens være at du kun scorer 14 mbit/s i en hastighedstest. I det tilfælde bør du snakke med din udbyder omkring hvad årsagen kan være og hvis de ikke kan finde nogle fejl, vil det højest sandsynligt være din router.
En router kan anskaffes for omkring 600-1.000 kr. alt efter kvaliteten, men gå efter en god ny model, der lever op til dine behov. Jo større lejlighed/hus den skal dække, desto stærkere skal routeren være.
Tjek din internet hastighed online
Er du usikker på om du får den internet hastighed som du reelt betaler for? I så fald er du langt fra den eneste, og hvert år tester tusindvis af danskere deres hastighed. Du behøver hverken være internet-ekspert eller IT-ekspert for at gennemføre en nem og hurtig test af hastigheden på dit bredbånd.
Hvis du ønsker at teste din internet hastighed, skal du finde en hjemmeside der tilbyder en gratis test. Det er meget udbredt af alle udbyderne på markedet. Det vil derfor typisk være via deres hjemmesider af test skal udføres.
Det kan være en fordel at teste hastigheden på flere hjemmesider, således du får flere resultater og dermed har bedre grundlag for at vurdere om din hastighed lever op til det du reelt betaler for. Det er altid en god idé, hvis du overvejer at skifte udbyder.
Ofte er der en mindre forskel mellem testresultatet og den hastighed du betaler for. Såfremt der blot er tale om en minimal forskel, så kan du være ganske tilfreds. Hvis der til gengæld er en større forskel, så skal du kontakte din internetudbyder og gøre dem opmærksom på problemet.
Det kan som nævnt være et problem med din router eller internetopsætning. Det vigtigste er naturligvis at din udbyder bliver informeret, således problemet kan blive løst og du får hvad du betaler for.
Her er en række af de steder, hvor du kan teste internethastigheden:
- Waoo
- Yousee
- Fullrate
- Telia
- Fibia
- Speedtest.net
- TDC
- Stofa
Uafhængige hastighedstests
Det er klart den enkelte udbyder kan have særinteresser, når de udarbejder deres tests. Det kan derfor være en god idé at gå efter uafhængige hjemmesider som fx. Telestyrelsen eller Speedtests.net.
Sidst er dte værd at huske på om du sidder på en direkte forbindelse, eller bruger bredbåndet via Wifi. I sidstnævnte tilfælde kan det sagtens betyde du har en lavere hastighed end bestilt og det kan ikke være anderledes, da mbit/s vil gå tabt, når det anvendes via Wifi. Såfremt der er store forskelle og udsving, bør du naturligvis undersøge det nærmere.
Vi håber du er blevet klogere på hvad du skal vælge. Brug vores oversigt til at sammenligne priser på internet og find den bedste løsning.