Lån penge som førtidspensionist

Vil du gerne låne penge som førtidspensionist? Vi ser på online lån til førtidspensionister, hvor du har gode muligheder, selvom du er uden fast arbejde og en høj månedlig indkomst.

Lån til førtidspensionister

Ansøg gratis og uforpligtende.

Når du har ansøgt og indhentet tilbud, kan du nemt sammenligne renter og vilkår, inden du beslutter om du vil sige JA eller NEJ.

Online udbyderne er blevet et godt og nemt alternativ til landets banker, med mildere krav og lavere renter end længe. Men selv lånefirmaerne har krav til dig som ansøger. Når du skal søge lån som førtidspensionist, vil du derfor ikke have frit valg på alle hylder.

Online er der flere udbydere som enten kræver du har fast arbejde (fx. Bank Norwegian) og en årlig indkomst på mindst 240.000 eller 250.000 kr. Da det sjældent er tilfældet for førtidspensionister, fremviser vi kun udbydere uden specifikke indkomstkrav herunder.

Din indkomst på førtidspension

Alle danskere kan få behov for et lån, uanset om man er ledig, førtidspensionist eller lønmodtager. På nettet er din indtægt helt central for dine muligheder. Din indkomst er på 19.331 kr. pr. måned som enlig ifølge Beskæftigelsesministeriet. Det er de gældende satser fra 1. januar 2021.

Det giver en årlig indkomst på 231.972 kroner og det er nok til at blive godkendt hos de fleste. Der er ingen tvivl om at långiverne vil foretrække at du er i arbejde, men det betyder ikke, at du ellers bliver afvist. Vælger du at søge hos udbyderne i vores oversigt, har du gode chancer for at blive godkendt 1-2 af stederne.

Nye regler 1. januar 2003

Der kom nye regler for førtidspensionen d. 1. januar 2003, så der kan gælde forskellige satser, alt efter om du har ansøgt om den før eller efter starten af 2003. Det er ikke nemt at blive godkendt til førtidspension, da du skal igennem et længere forløb og “vise” at du er ude af stand til at arbejde. Læs om reglerne mv. på Borger.dk.

Der er desværre et mindre antal danskere som har forsøgt at udnytte systemet og det har medført en større skepsis generelt i befolkningen. Samtidig har det ikke gjort det nemmere for dem der rent faktisk ikke kan arbejde, at blive godkendt som førtidspensionist. Nok om det, dine lånemuligheder er gode, vurderet ud fra din månedlige indtægt.

Relateret: Lån til pensionister

Lån som førtidspensionist – en god idé?

Er du i tvivl om det er en god idé, at optage lån som førtidspensionist? På mange måder er din årlige indkomst ikke meget anderledes, end hvad flere lønmodtagere modtager. Så hvorfor skulle du ikke lave lån, bare fordi du er forhindret i at arbejde?

Vi mener ikke er gælder andre forhold for dig, så det kan sagtens være en god idé. Det centrale er – som for alle – hvad pengene skal bruges på. For selvom udbyderne ikke blander sig i formålet, gør det stadig en forskel for din privatøkonomi.

Om du optager forbrugslån til forbedringer i hjemmet eller en ferie med vennerne. Omvendt kan der altid være forskellige omstændigheder, så du bør være din egen moralske vogter.