Har du problemer med at finde webhotel eller overskue de mange udbydere? Så er du langt fra den eneste. Der er kommet mange hostingselskaber på markedet og selvom vi giver dig overblikket og muligheden for at sammenligne, er valget ikke altid så nemt.

I vores artikel om valg af webhotel giver vi dig derfor vores bedste anbefalinger til, hvad du bør vælge og hvilke overvejelser du bør gøre dig. 

Webshop, blog eller firmahjemmeside?

Det første der gør en forskel er, om du skal have hostet en webshop, blog eller firmahjemmeside. Årsagen er simpel, for jo mere plads og trafik du forbruger, desto større og dyrere webhotel skal du vælge. En webshop har typisk mange sider med produktbilleder og det optager hurtigt en del plads.  Her bør du som minimum vælge 10 GB plads.

Er det “blot” en blog eller firmahjemmeside er pladskravet ofte mindre, medmindre der skal uploades tunge videoer og billeder. Er det ikke tilfældet kan du typisk nøjes med 5 GB plads, men her kan trafik behovet derimod være større.

Hos de fleste hostingudbydere er det pladskravet der er centralt, mens der flere steder er ubegrænset trafik, selv på de billige webhoteller.

Det finder du hos udbydere som Unoeuro og TeamInternet. Så det vigtigste er at du får klarlagt dit forventede pladsforbrug.

Vores anbefalinger

Hvis vi skal give dig helt overordnede og firkantede anbefalinger, alt efter om du starter en ny webshop, blog eller firmahjemmeside op, vil det være følgende:

  • Webshop: 10 GB plads
  • Simpel firmahjemmeside og blog: 5 GB plads

Bemærk du altid kan opdragere webhotellet, hvis du får mange produkter i shoppen eller mange besøgende på hjemmesiden.

Husk at tænke på oprettelsesgebyr og antal domæner

To af de vigtigste ting at have for øje, når du sammenligninger webhoteller, er deres oprettelsesgebyr og antallet af domæner de kan indeholde. Det er meget forskelligt om der kan være 1, 10 eller 20 domæner på samme webhotel. Det kan gøre en forskel for dig, hvis ikke nu, så på længere sigt.

Det billige webhotel kan altså sagtens ende med at blive dyrest, hvis du først skal til at investere i endnu et, for at få plads til ekstra domæner.

Derudover bør du være bevidst om, at der kan indgå et oprettelsesgebyr på omkring 100 kr. nogle steder. Ved at vælge aktuelle tilbud eller udbydere uden oprettelsesgebyr, kan du altså hurtigt spare penge.

 

Vi håber du er blevet klogere på de væsentlige elementer, når du vælger webhotel og på hvilken løsning der vil være den rette for dig. Du kan sammenligne webhoteller her.