Valg af bredbånd

Når man leder efter billigt bredbånd hos en af de mange danske internetudbydere, er det en fordel hvis man på forhånd ved, hvad man leder efter. Det er nærmest umuligt at sige, hvad der er den helt rigtige hastighed.

Det afhænger af rigtig mange faktorer som f.eks. antal brugere af internettet, hvad man bruger internettet til osv. Det afhænger også af, hvor højt man vægter høj hastighed. Bruger man internettet i forbindelse med arbejde, er det nødvendigt med hurtigt bredbånd, da tid er lig med penge. Derved kan det give mening at købe lidt flere Mbit hastighed for at være på den sikre side. Vi ser nærmere på dit valg af bredbånd.

Undgå at betale for meget

Der er rigtig mange danskere, der betaler for mere internet end nødvendigt. Er du blot nogenlunde klar over dit forbrug, så har du mulighed for at spare mange penge ved at vælge en bredbåndsforbindelse til den laveste pris.

Guide til at vælge bredbåndsforbindelse

Det er meget individuelt hvilken bredbåndsforbindelse man har brug for, men vi har alligevel forsøgt at lave en vejledende guide. Når man kigger på bredbånd, kan du typisk vælge mellem 5, 10, 20, 50 og 100 Mbit. Nedenfor kan du se hvilken internethastighed du bør vælge.

Såfremt du er i tvivl om hastigheden er tilstrækkelig for dig, bør du vælge hastigheden lige under:

Bredbånd på 5 Mbit

Med en 5 mbit hastighed har du mulighed for at være på aktiv de sociale medier, læse nyheder eller sende mails med en fin forbindelse. Du har også mulighed for at se små videoer, men det vil ikke være muligt at streame film eller downloade store filer. Bredbånd på 5 Mbit vil passe bedst til kæresteparret, der ikke har behov for at downloade film eller musik. Du kan virkelig finde lave priser ved en 5 Mbit hastighed, men du bør overveje en ekstra gang, om det er den rette løsning for dig. De fleste bør vælge en 10 mbit som minimum.

Bredbånd på 10 Mbit

En 10 mbit hastighed er den mest valgte bredbåndsforbindelse i øjeblikket. Bredbånd på 10 Mbit vil være nok til de fleste familier, som både vil kunne streame film, downloade filer og være på de sociale medier. Den eneste ulempe ved denne hastighed er, at det kan tage forholdsvis langt tid at downloade en stor fil. Der skulle altså være tilstrækkelig upload og hastighed til en lille familie, som ikke har brug for at downloade filer på samme tid. Hvis i samtidig ofte er flere på ad gangen, bør i helt klart vælge en 20 mbit forbindelse.

Bredbånd på 20 Mbit

Langt de fleste internetudbydere tilbyder bredbånd på 20 mbit, som er den mest oplagte til den almindelige familie med flere børn. Med den hastighed behøves du ikke bande og svovle over langsom hastighed, når du skal streame en film eller downloade nogle filer ned fra nettet. Det er tilmed muligt at finde billigt bredbånd på 20 mbit/s, som du kan se i vores sammenligningsoversigt.

Bredbånd på 50 Mbit

Her får du lynhurtig internet, som bedst udnyttes via kabel. På trods af at du køber bredbånd 50 Mbit kan du forvente, at forbindelsen i de fleste tilfælde vil ligge på 40-45 Mbit. Hvis I er en stor familie, der har brug for at downloade store filer, så vil det ikke være noget problem med 50 Mbit forbindelse.

Bredbånd på 100 Mbit

En ekstrem hurtig hastighed for privat forbrugere, som vil være alt rigeligt for de fleste husstande. Hvis du vil vælge at købe en bredbåndspakke med 100 Mbit vil det ofte ske via fibernet.

Du kan lave en hastighedstest på din nuværende forbindelse på Erhvervsstyrelsens hjemmeside, for at tjekke hvad dit udgangspunkt er.