Lån penge som studerende

Det kan være en udfordring at låne penge som studerende. Dels fordi du kan være begrænset af din alder og dels fordi du måske ikke kan opfylde indkomstkravet, der er hos få udbydere. For at gøre det nemt for dig og give dig overblikket, har vi set på lånemulighederne for studerende.

Vi har derfor lavet en målrettet oversigt med dine bedste muligheder for lån som studerende online. I oversigten kan du tjekke krav til alder, så du er sikker på at du opfylder kravene, de steder du vælger at ansøge. Husk du altid kan ansøge 100 % gratis og uforpligtende. Du bør derfor søge flere steder.

Lån som studerende

Lån som studerende er muligt online og dine chancer for godkendelse er høje. Det kan bare kræve at du ansøger flere steder, da du ikke nødvendigvis bliver godkendt hos samtlige firmaer. Sammenlign muligheder og ansøg helt uforpligtende her:

Der er ingen tvivl om at alderen er den faktor, der påvirker dine valgmuligheder mest. Hvis du kun er 18 eller 19 år, vil du nemlig kun have få valgmuligheder på hænderne. Så snart du runder 20 år, vil dit udvalg straks blive større.

Er du kun 18 eller 19 år?

For at klarlægge dine primære muligheder som studerende under 20 år, er der tale om følgende firmaer:

 • Lånio
 • Lendo
 • Nova Finans
 • Kronelån
 • Santander Consumer Bank

Hos dem kan du søge pengebeløb, der kan opfylde de fleste behov. En af de klare fordele ved online udbyderne er, at du ikke skal stå på mål for årsagen og formålet bag.

Du har derfor frit råderet over pengene, uden at skulle forklare dig eller argumentere din sag, som det kan føles i banken.

Det er nemlig ikke altid at formålet bag et lån som studerende er lige fornuftigt. Omvendt er det ikke alting man kan udskyde i 3, 6 eller 12 måneder. Det er mest fornuftigt at spare op, i privatøkonomisk perspektiv, men det er ikke altid man får chancen igen.

Det kan være en ferie med familien, en udlandsrejse med dine venner eller et depositum til ny lejlighed. Ting hvor det ikke giver mening at vente på opsparingen, da muligheden kan være forpasset. I disse situationer kan det give mening at låne penge som studerende online.

Er du 20 år eller ældre?

Går vi videre til at se på dine muligheder som 20 årig eller ældre, bliver de straks flere. Her er det særligt følgende 4 udbydere du bør overveje, alt efter hvor mange penge du søger.

 • Bank Norwegian – 5.000 – 400.000 kr.
 • L’EASY – 10.000 til 150.000 kr.
 • Modus Finans – 10.000 til 150.000 kr
 • DER Privat Finans – 10.000 til 150.000 kr.

Her vil dit pengebehov have meget af sige for, hvor du bør søge lån til studerende. De fleste kan hjælpe dig med mindre pengebeløb, men der findes muligheder for ethvert behov.

Alternative lån til studerende

Lån online er ikke din eneste mulighed som studerende og vi vil derfor se på alternativerne, i dette afsnit. For der er specielt tre oplagte muligheder, du ligeledes kan overveje:

 • SU
 • Banken
 • Familie og venner

SU-lånet vil i skrivende stund give dig en ekstra indtægt på 3.234 kroner om måneden. Der er altså mere tale om et månedligt tilskud, end et egentligt lån. Det er i hvert fald ikke et beløb, der kan finansiere større ting som ferie, depositum og ny computer. Men hvis du mangler penge i hverdagen generelt, til husleje, mad etc. kan det økonomiske bidrag være en god og billig løsning.

Banken er det første sted mange unge besøger og det er kun godt. I banken finder du ofte de laveste renter, men omvendt er de svære at overbevise. Som studerende er du ikke færdiguddannet og har derfor ikke noget fuldtidsarbejde. Du har måske et deltidsjob, men hvis du kun får SU, vil det næppe være nok. Svaret bliver ofte NEJ, men du kan altid forhøre dig.

Familie og venner er det sidste alternativ. Hvis du kun mangler under 10.000 kroner, kunne du overveje at høre dine nærmeste om et lån. Det vil være billigt – måske endda gratis – men ikke alle synes det er fedt at bede bekendte om penge. Dertil kommer de potentielle stridigheder der kan komme, som følge af lånet. Det bør derfor gøres med omtanke og kun af personer, du virker stoler på. Ellers kan det hurtigt gå galt.

Vi håber du er blevet klogere på dine valgmuligheder og chancer som studerende. Det er helt sikkert muligt at få et forbrugslån online, hvis du søger hos de rigtige, men gør det kun af sunde årsager. Der er ingen grund til at gældsætte i en ung alder, uden god grund.