Hosting af domæne

Når du gerne vil have et domæne, skal du først og fremmest finde ud af om navnet er ledigt. Hvis ikke, kan du som alternativ vælge .com i stedet for .dk.

Det smarteste og mest normale er at købe webhotel og domæne samtidig, hos samme udbyder. Vi har lavet en oversigt over 5 af de billigste løsninger, så du nemt og billigt kan komme i gang.

Gode webhotel løsninger

 

Alt om webhosting af domæner

I takt med at flere og flere får deres egne domæner, er der kommet mange sjove slutninger. Så udover de klassiske .dk, .com, .net og .eu, kan du nu ligeledes vælge navne der ender på .tv og .photo. Alt sammen noget der giver dig endnu flere valgmuligheder som kunde.

Det er værd at bemærke, at de udenlandske domæner typisk bliver købt for 2 år af gangen, hvorimod at et dansk domæne vil blive købt for et år af gangen. Det er selvfølgelig ikke alle der følger dette, men det er en god tommelfingerregel.

  • Vær opmærksom på at der med et dansk domæne menes .dk og ikke selve navnet.
  • Vær opmærksom på prisen typisk er 45 kroner for registreringen, men kan variere fra udbyder til udbyder.

Det leder os til næste punkt, nemlig hvilket webhotel du skal vælge til at hoste det. For hvorfor eje et domænenavn, hvis du ikke har planer om at lave en hjemmeside ud af det?

Vælg et webhotel med rigeligt plads til domæner

Når du skal i gang med at kigge på et webhotel til dit domæne, skal du huske at vælge rigtigt. I nogle tilfælde kan du være heldig at falde over et webhotel som tilbyder et gratis registeringen, som en del af din bestilling. Sammen med gratis oprettelse, er det meget udbredte rabatordninger, når du bestiller nyt webhotel.

Derudover, skal du sikre dig at der er rigeligt med plads på dit webhotel – dette gælder især hvis du vil have flere hjemmesider liggende, da pladsen ellers vil blive hurtig brugt op. Hvis du er i tvivl om hvor meget plads du skal bruge, kan du altid kontakte virksomhedens support og lade dem guide dig igennem dit køb.

Til en start vil 5 GB plads være rigeligt for de fleste og hvis du så når grænsen om 6-12 måneder, kan du altid opgradere. Du kan se hvem der tilbyder det i vores oversigt, hvor du kan sammenligne webhoteller.

Typisk har du mulighed for at få mellem 5 til 20 forskellige domæner på et enkelt webhotel – hvis ikke, kan det ofte tilkøbes. Har du allerede nu planer om at have flere hjemmesider på samme webhotel, bør du sikre dig at løsningen kan håndtere flere domænenavne.

Gå til vores oversigt for at få overblik over mulighederne, priserne og find en udbyder, der matcher dine behov.