Står du og skal vælge en bredbåndsforbindelse til dig og din familie, er der en række ting du bør være opmærksom på, inden du fastlægger dig på hvilken internetudbyder du vil benytte dig af.

I denne artikel vil vi komme ind på nogle af disse ting, så læs med hvis du gerne vil blive klogere på sagen.

Undersøg dine muligheder

Først og fremmest er det en god ide at undersøge hvilke internetudbydere der udbyder net i dit område. Det er dumt og spild af tid at kigge efter tilbud som du måske ikke engang kan benytte dig af, hvis du for eksempel ikke vil bruge tid og penge på at få gravet et kabel ind til din ejendom. Dette indsnævrer ofte det felt du bør undersøge, og ofte kan det forkorte din beslutningsproces en del.

Pakkeløsning

Hos nogle tv-udbydere kan man få en pakkeløsning, hvor du får tv og bredbånd i en samlet løsning, hvilket gør at du kan spare mange penge. Det vil derfor være en mulighed du bør undersøge, for at se om der kan være noget at hente.

Husk på, at selvom du spare penge ift. deres normale priser, kan det sagtens være du kan sammensætte din egen pakke til en lavere pris.

Hastighed

En anden ting du bør overveje, er hvilken hastighed du gerne vil have på din bredbåndsforbindelse. Langt de fleste husstande kan klare sig med 10 mbit, men der bør tages højde for hvor mange brugere der skal benytte nettet samtidig.

Hvis du benytter dig af online streamingtjenester bør du dog overveje at få 20 mbit eller højere for at få en flydende og stabil streaming af billedet – og særligt hvis I er flere der skal streame på samme tid. Pris og hastighed hænger dog sammen og der kan derfor være penge at spare hvis du vælger en lavere forbindelse.

Kampagnetilbud

Der er rift om kunderne for internetudbydernes side, og derfor kører udbyderne ofte en del kampagner, hvor du for eksempel i et halvt år kan få en bredbåndsløsning til en favorabel pris. Og der er ingen grund til ikke at benytte sig af disse tilbud, for der kan være penge at spare.

Hvis du dog gerne vil benytte dig af en bestemt udbyder, kan du ringe til dem og spørge om de kan matche kampagnetilbuddet, for i nogle tilfælde er de villige til at gøre det, for at få dig som kunde. Man bliver jo ikke fattig af at spørge.

Tillægsprodukter

I mange kampagnetilbud og bredbåndsløsninger tilbydes der forskellige tillægsprodukter. Hvis du får bredbånd fra TDC får du for eksempel adgang til TDC Play, og med bredbånd og tv fra YouSee får du adgang til web-tv på din computer og tablet. Sørg for at undersøge om du får nogle af disse tillægsprodukter, og sikr dig at det ikke er noget du betaler ekstra for.

Bestil online

I nogle tilfælde kan det god svare sig at bestille din bredbåndsløsning online, da nogle udbydere giver en “online rabat”. På den måde får du kun rabatten hvis du bestiller via nettet i stedet for at ringe til udbyderen.