Når det kommer til at vælge et godt webhotel, så er det ikke ligemeget hvilket et du vælger. Mange opretter blogs for at nå ud til deres kunder og potentielle kunder, og andre opretter webshops, for at sælge produkter og få gang i deres business.

Om du så har det ene eller det andet, så er det alfa omega at vælge det rigtige webhotel. Ved at vælge det forkerte, kan du risikere at miste kunder og data, hvis webhotellet ikke har en topsikkerhed eller hvis deres servere konstant er nede.

Her på Din-pris.dk kan du læse mere om, hvordan du finder et godt webhotel.

Webhotellet er hjemmesidens fundament

Webhoteller er som sagt noget af det vigtigste for din forretning eller blog online. Helt enkelt, så er et webhotel en serverplads hos en hostingudbyder, hvor du har din hjemmeside liggende så andre ikke kan tilgå den. Du ”lejer” dig ind på webhotellet, og har dermed alle dine filer liggende fra den pågældende hjemmeside.

Når du vælger hvilken udbyder du skal have webhotel hos, så er der nogle enkelte ting du skal tænke over:

Hvor meget plads skal jeg bruge?

Når en person vælger at besøge din hjemmeside eller en side på den, så er det webhotellets opgave, at hente siden og vise indholdet til brugeren. Dette bruger serveren data på at hente og vise, og derfor skal du bruge mere data, jo større billeder du har. Derfor er det vigtigt at fastslå ca. hvor meget plads du har brug for på din hjemmeside. Er det f.eks. en blog med mange store billeder, videoer og meget tekst, så skal du nok overveje mere data plads. Et webhotel med min. 10 GB plads er ofte mere end rigeligt, hvis den er som gennemsnittet.

Hvor mange besøgende regner jeg med at få ind?

Hvor mange besøgende/trafik du regner med at få ind på din hjemmeside, kan også være noget du skal overveje. Når du ser der f.eks. står et antal GB under ”trafik”, så er det et udtryk for hvor meget data dit webhotel vil “bruge” på dine besøgende. Hvis du har for mange besøgende og for lidt data, så vil din hjemmeside gå ned pga. for meget trafik. Webhoteller regner altså ikke dine besøg i antal, men i data. Dog er der mange der i dag tilbyder ubegrænset trafik på det fleste løsninger, så sørg for at tjekke det, inden du vælger dit webhotel.

Hvor er deres server placeret?

Placeringen af serveren har også meget at sige, da din hjemmeside kan blive meget langsom, hvis serveren er placeret for langt væk fra hvor du er. Hvis den er placeret i USA og du bor i Danmark, så vil du højst sandsynligt opleve at din hjemmeside loader langsommere, end hvis serveren var placeret i Danmark eller tæt på.

Udover overstående, så er god kundesupport også et must, når det kommer til at vælge webhotel. Ofte kan der opstå problemer med din hjemmeside, og så er det rart at kunne få fat i support hurtigt, og afhjælpe det eventuelle problem. Her kan det være en god idé at tjekke den pågældende udbyders Trustpilot, da ingen har bedre erfaring end deres egne kunder. De har allerede afprøvet deres produkter, og kan derfor sige om de er gode eller dårlige.

Det er også vigtigt, at finde et hotel der tilbyder backup af alle dine hjemmesides filer. Nogle tager en automatisk backup af din hjemmeside, alt efter hvilken pakke du vælger, og du kan dermed selv restore din hjemmeside igen, hvis der er noget der skulle gå galt. Sørg for at tjekke op på mulighederne inden køb.

 

Hvis du er i tvivl om ovenstående spørgsmål, bør du kontakte en hostingudbyder for at få anbefalet, hvilken GB plads og trafik du bør vælge. Alternativt er du velkommen til at henvende dig til os.