Gratis oprettelse af webshop

Vi får det konstant af vide; e-handlen stiger for hver måned der går, flere og flere handler simpelthen på nettet. Det gør at mange har set muligheden for at drive en webshop og fået vækket deres indre iværksætter.

Nu er en almindelig webshop ofte dyr, så mange efterspørger de gratis løsninger. Specielt hvis man først har lyst til at prøve kræfter med faget. Vi har set nærmere på dine gratis muligheder, der gør det billigt at komme i gang – omend det stadig vil koste at købe domæne og webhotel.

De gratis webshop systemer på markedet

Som vi nævnte i indledningen, findes der utrolig mange systemer. De er ikke alle sammen listet her – vi har i stedet taget de mest populære og dem som er blevet anbefalet.

Det første vi har taget et kig på er WooCommerce, som er et plugin til det populære WordPress. I dag er der rigtig mange shops som er koncentreret om WooCoomerce, netop fordi det er en del af WordPress. De tilbyder nemlig en hel del af plugins, som bl.a. kan hjælpe dig med at søgemaskineoptimere din webshop.

Et andet system, som godt kan være lidt sværere for helt nye brugere er Prestashop. Du får muligheden for at kunne skrue din shop sammen helt selv. Derudover findes der en hel del artikler som du kan bruge til at få hjælp, når du skal i gang med at designe din webshop.

En liste over gratis webshop systemer:

  • WooCommerce
  • GratiseShop.dk
  • Uniquesystems
  • Prestashop
  • Opencart
  • Virtuemart
  • Magento

Husk at alle systemer har sine fordele og ulemper som du bør sætte dig ind i. Har du ikke allerede købt et domænenavn eller webhotel, anbefaler vi du besøger vores side om hosting til webshops.

Det kræver en del arbejde at gøre-det-selv

Når du skal i gang med at lave en webshop op fra bunden, skal du være opmærksom på at det kræver en hel del arbejde. At lave en shop kan snildt komme op på 200-300 produkter, som hver især kræver sin produkttekst, produktkategori og meget mere.

Man kan også vælge den nemme løsning, hvor man i stedet får andre til at designe og udvikle den – men det bliver hurtigt dyrt. Til dette skal du forvente priser på 10-20.000 kroner som minimum.