For at købe en ny bil har man brug for en god sum penge, som de fleste mennesker ikke lige har liggende derhjemme. Derfor kan det være relevant at låne penge til at få din bildrøm til at gå i opfyldelse.

Med et lån hører renter og gebyrer, der bestemmer den endelige pris, og hvor meget du skal betale samlet set. Overvejer du at låne 400.000 til bil eller andet, har vi lavet et eksempel der giver en idé at hvilke omkostninger det indebærer.

Eksempel på låneomkostninger

Følgende giver vi et eksempel på, hvor meget renten betyder for den samlede pris eller omkostninger, ved at låne 400.000, ud fra fiktivt fastsatte parametre:

  • Dit lån: 400.000 kr.
  • Rente: 7 procent
  • Løbetid: 6 år
  • Stiftelsesomkostninger: 1.000 kr.
  • Månedlig ydelse: 6.811 kr.

Lånet med disse parametre er lavet ud fra et tænkt eksempel og er derfor ikke et eksempel på et specifikt lån på 400.000, men det hjælper dig til at se, hvor meget renten betyder for prisen. Det ville give dig omkostninger på 91.439 kroner og den samlede ydelse ville dermed ende på lige over 490.000 kroner.

Havde renten været én procent højere, var omkostningerne endt på 105.000 kroner. Renten er derfor ikke noget, man skal trække på skuldrene over. Det er nemlig alfa og omega, når du skal tage din endelige beslutning om, hvem du vil lægge dine penge hos.

Du kan undersøge forskellige muligheder på markedet for, hvor du kan låne og dermed også, hvad prisen bliver. For jo mere du leder og undersøger, jo større chance er der for, at du finder den laveste rente på markedet.

Du kan se hvem der tilbyder online privatlån på 400.000 her.

Med mange indhentede tilbud har du også noget at presse de udbyderne med, for hvis du har fundet en lavere rente et andet sted, skal du huske på, at det er konkurrerende virksomheder, og at de alle er interesserede i de samme kunder.

 Lån til en ny bil

De 400.000 kroner vil kunne sikre dig en ny bil og alt efter præferencer også mere til. Når der søges så meget som 400.000 kr. vil formålet ofte være ny bil. Et billån har ofte lavere rente end et forbrugslån, men du skal aldrig søge til mere, end du har brug for.

Vi vil dog klart anbefale dig at søge penge til bilkøbet via forhandleren eller banken, hvor bilen stilles som sikkerhed, da det vil medføre de laveste omkostninger. Er disse muligheder udelukket, kan online firmaer dog være et alternativ.