Som enlig forælder kan der være en række ekstra udgifter, og det kan nogle gange være vanskeligt at få det hele til at hænge sammen. Hvis du har svært ved at få pengene til at slå til, og du går og drømmer om noget nyt til dig eller dine børn, så kan du optage et lån for at få luft i budgettet.

Vi giver dig et overblik over dine lånemuligheder online og hjælper dig med at få styr på, hvordan du kan få tilskud til hverdagens omkostninger.

Lån penge som enlig forsøger

Du har naturligvis de helt samme muligheder som alle andre, når du vil ud og låne penge som enlig forsøger. Den eneste udfordring er, at du selvfølgelig ikke kan søge i fællesskab med din ægtefælle. Her er nogle af de mest prisvenlige og gode udbydere på online markedet:

Som enlig mor eller forsørger, er du nødt til selv at være ansvarlig for dit lån, med mindre du kan finde en anden medsøger. Når det så er sagt, så er der fine muligheder for at låne penge enten på nettet eller i banken, også selvom du er enlig forsørger. Specielt hvis du kan fremvise fast arbejde og en fornuftig indkomst.

Hvordan er jeg stillet online?

Online findes der en lang række udbydere, som kan tilbyde forbrugslån. Her har du den fordel, at du kan låne til lige netop det, du har behov for. Om det så er en ny vaskemaskine, tøj til børnene, bil, bolig, rejse, julegaver eller noget helt andet. Du vælger selv, hvad pengene skal bruges til, hvor meget du vil låne, og hvor hurtigt du vil nedbetale. Og så bliver der ikke stillet noget spørgsmål til formålet med lånet. Det giver dig en enormt stor frihed og fleksibilitet.

Et online forbrugslån er relativt nemt at blive godkendt til, men du skal naturligvis stadig leve op til nogle få ansøgningskriterier. Det er som regel sådan, at du skal være fyldt 18 år (ofte 20 år), at du ikke må være registreret i RKI eller Debitorregistret, og at du skal være bosat i Danmark. Samtidig er der krav til, at du skal have en vis indtægt i form af løn eller lignende. Hos nogen udbydere skal du tjene over et vist beløb, mens andre blot stiller krav til en fast indkomst.

Hvordan er jeg stillet i banken?

I banken kan du typisk modtage en gunstigere rente og bedre vilkår, og derfor vil denne løsning oftest være at foretrække. Det forholder sig dog også sådan, at kravene er noget strengere. Som regel skal du præsentere et budget og en klar plan for dit forbrug. Du låner altså til et specifikt formål, som du skal kunne redegøre for.

Der stilles også gerne højere krav til din privatøkonomi, hvilket betyder, at du skal have en vis formue og en indkomst, der lever op til bankens krav. Har du muligheden for at blive godkendt til et lån i banken som enlig forsørger, så vil dette dog typisk være at foretrække på grund af den lavere rente.

Du kan få børnetilskud som enlig mor

Som enlig forsørger kan du faktisk også få tilskud, det såkaldte ”børnetilskud til enlige”. Det gives til dig, som bor alene med dit barn i Danmark, og som ikke er gift. Tilskuddet kan hjælpe dig til at komme nemmere gennem hverdagen, og du kan få råd til at give dine børn lidt ekstra.

Der findes en række undtagelser og regler, og du kan få svar på alle dine spørgsmål om børnetilskuddet på Borger.dk. På hjemmesiden kan du naturligvis også søge om dit børnetilskud.