Der er frit valg på alle hylder, når du skal vælge dit lånebeløb online, men det har en stor indflydelse for dine samlede kreditomkostninger. Det kan godt være fristende at låne 10.000 kr. ekstra, så der er plads til flere fornøjelser.

Det kommer bare med en pris og den bør du beslutte, om du er villig til at betale. For at gøre det helt lavpraktisk og nemt at forstå, har vi sammenlignet det at lave privatlån på 40.000 og 50.000 kr. Se hvilken forskel det gør for dine omkostninger.

Beregningernes forudsætninger

Lad os starte med at slå beregningernes forudsætninger fast. Alle nøgletal som renten, løbetiden, stiftelsesomkostningerne er fastsat til det samme. Den eneste variabel er, om der lånes 40.000 eller 50.000 kr.

Det giver dig det perfekte indblik i hvorfor du aldrig bør søge mere end du behøver. Det bliver kort sagt for dyrt samlet set. Mere om det i regnestykkets konklusion. Nu til de rammerne for sammenligningen:

  • Renten: 9 %
  • Løbetiden: 60 måneder (5 år)
  • Stiftelsesomkostninger: 800 kr.

Husk på beregningerne er uden hensyntagen til dit valg af udbyder. Det er udelukkende med henblik på lånebeløbets forskel og afledte forskel.

Privatlån på 40.000 kr.

Her er resultatet, hvis du vælger at optage et privatlån på 40.000 med gældende renter over 5 år:

  • Samlede omkostninger: 10.540 kr.
  • ÅOP: 10,25 %
  • Månedlig ydelse: 829 kr.

Se hvor du kan søge privatlån på 40.000 kr. her.

Privatlån på 50.000 kr.

Du kommer til at få følgende udgifter og ÅOP, hvis du vælger at hæve beløbet til 50.000 kroner:

  • Samlede omkostninger: 12.975 kr.
  • ÅOP: 10,06 %
  • Månedlig ydelse: 1.036 kr.

Se hvor du kan søge privatlån på 50.000 kr. her.

Det skal desuden tilføjes, at når du vælger at søge flere penge, vil løbetiden ofte blive forlænget. Dette så du er i stand til at betale den månedlige ydelse, som altid vil være højere.

Et realistisk scenarie med forlænget løbetid, vil med andre ord give en endnu større difference, end den der fremgår herunder.

Differencen: 2.435 kr.

Resultatet er at det vil koste dig cirka 2.435 kroner ekstra, blot fordi du ønsker at låne 10.000 kr. ekstra. Du bliver med andre ord pålagt en 1/4 af det pengebeløb du ønsker at forhøje med, i dette eksempel.

Det er en meget god rettesnor, der bør få dig til at overveje, om du har valgt det rigtige pengebeløb. Specielt i en tid hvor det er nemt og hurtigt at blive godkendt online, bør du selv tage ansvar for din privatøkonomi. Det indebærer at vælge det rigtige beløb, når du ansøger.

Vi håber at vores lille regnestykke, giver dig et godt indblik i forskellene og de kreditomkostninger du kan forvente.