Vi har alle prøvet det, nemlig at en ellers god og hurtig computer pludselig bliver mere og mere langsom, det sker faktisk for langt de fleste computere. Ofte sker der når den har været i brug et pænt stykke tid, måske et år eller mere, og det er naturligvis ret tidligt at en forholdsvis ny computer begynder at blive langsom.

Hvis du fornemmer at den stille og roligt bliver langsommere, så er der en nem og hurtig måde hvorpå du kan undersøge hastigheden på din computer. Det kan du faktisk gøre uden at være IT-ekspert eller lignende.

Alt du behøver, er faktisk at være online og finde et program der kan forbedre ydeevnen. Eller du kan besøge hjemmesider der kan teste hvor hurtigt den er på nuværende tidspunkt.

Sådan tjekker du din PC’s hastighed

Hvis du mener din PC er begyndt at arbejde langsomt, så kan du nemt finde et program som hurtigt analyserer din PC. Du søger ganske enkelt efter programmet på Google, og du vil hurtigt konstatere at der er en lang række programmer som kan yde denne service.

Nogle programmer er gratis, nogle er delvis gratis mens andre koster penge fra starten. Det er naturligvis op til dig hvilken type program du foretrækker, men der er bestemt ganske udmærkede gratis programmer på markedet, som kan tjekke din PC hastighed.

Vi har gode erfaringer med følgende program der virkelig kan gøre en forskel. Det hedder SpeedUpMyPC og er en af de mest udbredte varianter netop nu.

Gode programmer til at optimere computeren

Der findes uden tvivl mange gode programmer som både kan analysere din computers tilstand og efterfølgende rette nogle af de fejl der måtte være på den. Det kan være du har mange gamle filer, filer som er defekte, en papirkurv som er overfyldt eller noget helt fjerde.

Dette vil disse programmer fortælle dig, og så kan du bede programmet fikse problemerne, eller du kan prøve at fikse problemer selv, men det anbefales at lade programmet ordne de fejl som findes.

Et populært program er CCleaner som er gratis, dog kan der købes ekstra ydelser, men deres gratis version er nok for langt de fleste computere. Find programmet online, installer det, og lad CCleaner analysere din computer og efterfølgende rette evt. fejl.

Det er nemt og hurtigt, og det er et super nemt program at anvende, og du vil typisk opleve at din computer vil være meget bedre efter brug af CCleaner.

3 hurtige optimeringstips

  1. Tøm din papirkurv.
  2. Fjern tunge filer fra skrivebordet. Det kunne specielt være store billedmapper.
  3. Defragmenter harddisken og slet tunge programmer du ikke bruger. Det vil ofte være computerspil.