Der er ikke noget her i verden, der er gratis. I hvert fald de færreste ting. Specielt når du skal låne 160.000 kr. må du forvente, det indebærer mange omkostninger.

Som med alle andre ydelser og produkter, er der stor forskel i udbydernes priser, vilkår og kvalitet. Det samme gælder i lånebranchen, hvor du særligt bør gå efter de selskaber med laveste renter og omkostninger. Men hvad koster det dig at låne 160.000 kroner? Et centralt spørgsmål, du kan blive klogere på her.

Det er desværre ikke muligt at give et konkret og fyldestgørende svar, for det kræver at du anskaffer dig tilbud fra låneselskaberne først. De vil alle sammen lave en individuel kreditvurdering, som vil definere, hvad det vil koste dig at optage et lån på 160.000. I nedenstående oversigt kan du se renter, startgebyrer og låneeksempler fra flere af de førende udbydere af forbrugslån på 160.000 kr.. Gå altid efter de laveste ÅOP-niveauer – og husk ansøgning er gratis.

 

Anskaf så mange lånetilbud som muligt

Du kan kun være sikker på du har et bedre tilbud andetsteds fra, ved at have noget på skrift. Du skal derfor søge om lånetilbud flere relevante steder, for at blive klogere på omkostningerne. Det er svært at sige noget konkret om, da det afhænger meget af dine personlige forhold som indtægt, eksisterende gæld, boligforhold etc.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke skriver under på noget, før du er helt sikker på du har fundet det rette lån på 160.000 kr. Af samme grund bør du ikke have travlt med at finde en løsning, da det er mange penge og omkostninger du forpligter dig til at tilbagebetale. Det vil have en væsentlig påvirkning på din privatøkonomi, så gør det med omtanke. At låne 160.000 er en stor beslutning, men gør du dit forarbejde ordentlig, bør du kunne finde en fornuftig rente.

Lån på 160.000 – tre ting du skal holde øje med

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du helt præcist går ind til, er der tre ting du skal kigge nærmere på. Det er renten, tilbagebetalingsperioden og stiftelsesomkostningerne. Stiftelsesomkostningen er et engangsbeløb og jo lavere det er desto bedre. Stiftelsesgebyret skal du kun betale en gang og selvom det er et mere håndgribeligt beløb umiddelbart, betyder det altså meget lidt for den endelige pris.

Renten og løbetiden skal gøres ligeså håndgribelige som stiftelsesomkostningerne, så du har overblik. Løbetiden eller den periode, du betaler tilbage på lånet, er typisk fordelt ud på et antal måneder. Her skal du fokusere på, hvor hurtigt du kan betale beløbet tilbage. Du skal hverken sætte det for højt eller for lavt. Hvis du sætter det for lavt, risikerer du at blive nødt til at låne flere penge, fordi du ikke kan betale så meget om måneden, som du havde regnet med. Sætter du det for højt, kommer du til at betale mere i rente, end du ellers ville. Det er en hårfin grænse.

Renten skal være så lav som muligt. Så simpelt er det. Det er især her, du skal have dine forhandlingsevner i spil, særligt hvis du vælger at benytte banken. Hvis du vil tjekke prisen for at se om renten er rimelig, kan du bruge en online låneberegner. Her kan du indtaste alle de relevante informationer og finde det lån, der passer bedst til dine behov.